Gymnastikföreningen Kroppskultur

Hemmaseger för herrarna!
2024-02-26 16:47

Efter snöplig bortaförlust förra helgen för herrarna gällde det att "hoppa upp på hästen" och börja samla poäng igen.
Eslöv stod för motståndet denna lördag eftermiddag hemma i Agnebergshallen.

Höstens möte nere i Skåne i höstas slutade med förlust så man var förvarnade om kapaciteten.
Inledningen var jämn men med hemmalaget i förarsätet. Kropps får efter knappa kvarten en liten lucka när Jocke Danling gör 8-4. Samtidigt som Axel Blidner i målet räddar straffar och får övertag på bl.a. Eslövs högerkant där många av avslutningarna kommer så visar också William Andersson att krutet är torrt. Det smäller rejält.
William Noord gör kanske sin bästa halvlek för säsongen. Han sätter straffar, är säker från läget och hinner med hela sju mål innan paussignalen ljuder.
Publiken kan nöjt konstatera 15-11 på resultattavlan när pauskaffet intas. En ledning som kändes kunde varit ytterligare mål större med tanke på målvaktsspelet.
Skulle Blidner lyckas hålla nivån även i andra?
Jadå. Detta var Blidners lördag.
Han spikade stundtals igen.
Framåt fortsatte William A. och skjuta hårt och precist. Han bombar in 19-15, 20-15 och 21-16 i ett läge när Eslöv frenetiskt försöker få konktakt i matchen. Patrik Sandberg följer upp också han med tre raka mål och tar ansvar i ett viktigt läge i matchen.
När Leon Ring gör 27-20 med 10 min kvar känns det som att matchen var klar. Något som man i handboll nästan aldrig kan säga så säker var nog inte publiken denna gång heller.
Eslöv lyckas också krypa något närmare och putsa till siffrorna men Kropps-segern 31-28 var aldrig i fara.

Serieavslutningen ser ut att bli en thriller. Kropps har ännu chansen att knipa en av två kvalplatser och går för det..

Matchens Lirare: Axel Blidner

GF Kroppskultur–Eslövs HF 31–28 (15–11)
Mål, Kropps: William Andersson 9, William Noord 9(5), Patrik Sandberg 7, Filip Pettersson 3, Joakim Danling 2, Leon Ring 1.

Segermål i slutsekunder 17 februari borta mot Tyresö
2024-02-22 16:48

Omgången innan, bortamatch i syd och Ystad. Denna helg dags för vårt damlag att sätta sig i bussen och be busschauffören ställa in gps:en på Tyresöhallen i dom östligaste delarna av landet. Spelar man i Damallsvenskan i handboll får man se Sverige. Någon som sett Sverige från ett bussfönster i åtskilliga mil är nya Amanda Borgström som denna match gjorde Kropps-debut. Amanda skrev på för Kropps precis före deadline 15/2 och förstärker laget i slutspurten. Amanda har erfarenhet från spel i flera elitklubbar bl.a. Önnered, Kungälv och Heid.
Ofta innebär handbollsmatcher dramatik. Ja, det får man i dom flesta matcherna. Men denna gång startade dramatiken flera timmar före matchstart. Bussens motor började brinna innan den passerat Västergötland. Strax utanför Hova upptäckte lagets materialförvaltare Christer Hermansson rök och uppmärksammade chauffören på detta. Branden kunde släckas genast visste spelarna att dom skulle få svårt att matcha materialförvaltare Christer i utmärkelsen ”Dagens Hjälte”.
Efter nödvändigt bussbyte så tog sig laget så småningom fram till Tyresö. Bussen rullar in försenad, anländer 45 minuter före start. Laget tvingas ändra sina rutiner och sin uppladdning. Hur skulle laget reagera?
Kropps visade per omgående fullt fokus från start.
På ett genombrott får man med sig en Tyresö-utvisning och en straff som Faith Eriksson förvaltar på bästa sätt. Faith gör även 2-1 och Kropps har mycket spring i benen och forsar fram till 5-1. Amanda B. sätter sitt andra mål fram till 9-4 inför en tyst hemmapublik.
Tyresö började då vässa sitt försvarsspel. Man fick tag i Kropps-anfallen, några lätta mål framåt och vips så var man ikapp vid 9-9 men gör då misstaget att pusta ut. Kropps utnyttjar det och kan efter en bra period, bl.a. två snygga avslut av Anna Lehtinen, gå till omklädningsrummet för pausvila med ledning 13-10 på resultattavlan.
Andra halvleken skulle bli en rafflande tillställning.
Hemmalaget når likaläge 16-16 när knappa 10 minuter spelats och får en tremålsledning, 20-17, med ytterligare 5 minuter spelade.
Allt tyder då på att hemmalaget ska dra ifrån och säkra segern. Men Kropps hade krafter att haka på. Amanda B. sätter 22-21 under stort jubel från Kropps-bänken men Tyresö svarar, 22-22.
Avslutningen:58:44: Straff utdömd, Kropps får en spelare utvisad. 58:54: Mål Tyresö 23-22. 59:13: Mål Kropps Lehtinen.59:33: Time-out Kropps. 59:58: Mål Kropps Ekefjäll.
Vem som jublade mest? Dagens Hjälte materialförvaltare Christer såklart som packade ner 2 poäng i bussen hem till Uddevalla. .

Mål Kropps: Faith Eriksson 5(2), Mimmi Lundin 4, Anna Lehtinen 3, Amanda Borgström 3, Olivia Ekefjäll 3, Victoria Strålman 2, Ellie Andersson 2, Olivia Nyman och Maja Cedergren båda 1

Camper, 07/06 16:35
Camper, 24/05 10:12